Het referendum is een initiatief van het comité GeenPeil ANP

GeenPeil roept mensen op om bij de Kamerverkiezingen niet te stemmen op een partij die het Associatieakkoord met Oekraïne mogelijk toch wil laten doorgaan. GeenPeil, initiatiefnemer van het referendum op 6 april, vindt dat het de landelijke verkiezingen moet "bijsturen".

Het wil mensen overhalen om niet te stemmen op de "democratieverraders van VVD, PvdA of D66 of op alle andere partijen die medeplichtig zijn aan het negeren van de uitslag en het uitstellen van een antwoord op een democratisch referendum".

Crowdfunding

GeenPeil begint een actie via crowdfunding en gaat naar eigen zeggen sparen voor "vacuümbommen op de verkiezingen". Het vindt dat premier Rutte de kiezer keer op keer schoffeert en dat andere partijen hem daarbij steunen.

Rutte maakte vandaag bekend dat hij verder wil onderhandelen over het associatieverdrag en dat hij daarvoor meer tijd nodig heeft. Hij ziet het als een nationaal belang om "het maximale te doen om een oplossing te zoeken die recht doet aan zowel de uitkomst van het referendum als aan het belang van de Associatieovereenkomst", schrijft hij aan de Tweede Kamer.

GeenPeil zegt nu lang genoeg te hebben gewacht en zich niet te laten piepelen. 

STER reclame