De vliegtuigpoep was hard en bevroren
In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

Meteoriet blijkt drol uit vliegtuig

Een vrouw uit Amstelveen schrok zich een hoedje toen een mysterieus voorwerp een gat in het dak van haar huis sloeg. Ze vermoedde dat het om een zeldzame meteorietinslag ging en belde snel de politie, schrijft NH.

Agenten hielpen de vrouw snel uit haar astronomische droom. Het object dat haar dakpannen had verbrijzeld was geen restant van een meteoor, maar een bevroren drol van een vliegtuigpassagier.

"De meldster heeft nu helaas geen meteoriet in haar vitrinekast", schrijft de politie Amstelveen op Facebook. "Maar uiteraard wel een leuk verhaal om te vertellen aan de eettafel vanavond."

Verzameld in tank
Hoe het kan dat een vliegtuig onderweg ontlasting verliest, is niet bekend. Ontlasting wordt normaal gesproken tijdens de vlucht verzameld in een tank, die na aankomst op de bestemming wordt leeggezogen.

Nadat vorig jaar in Engeland hetzelfde was gebeurd, vertelde de Civil Aviation Authority tegen Mail Online dat er bij 25 van de 2,5 miljoen vluchten over het Verenigd Koninkrijk vallend ijs is gemeld. Hoe vaak dit boven Nederlands grondgebied voorkomt, is niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl