Ontruiming illegaal migrantenkamp Parijs

De politie in Parijs maakt zich op om een groot illegaal migrantenkamp te ontruimen dat de afgelopen weken snel is gegroeid. Vandaag voert de politie er controles uit en worden enkele tenten weggehaald. Het is de voorbode van de daadwerkelijke ontruiming, die mogelijk nog deze week plaatsvindt.

Rond het metrostation Stalingrad, in het noordoosten van de stad, is een geïmproviseerd kamp ontstaan waar inmiddels naar schatting ruim 2000 migranten leven. Volgens de Franse autoriteiten is de recente toestroom niet toe te schrijven aan de sluiting van het kamp in Calais, maar hulporganisaties zeggen dat er wel degelijk mensen in het kamp leven die eerder in Calais zaten.

De hygiënische situatie in het kamp is erbarmelijk. Zaterdag kondigde president Hollande aan dat hij het snel zal laten ontruimen. Vandaag zei een woordvoerder van de gemeente dat haast is geboden. "De situatie is onaanvaardbaar. Het is een schande voor ons land."

Het probleem van migranten die overnachten in de straten van Parijs is niet nieuw. De autoriteiten hebben het afgelopen jaar geregeld geïmproviseerde kampen ontruimd.

STER reclame