NOS NieuwsAangepast

NRC Handelsblad en NRC Next smelten samen

NRC Handelsblad en NRC.next worden gedeeltelijk in elkaar geschoven. Beide kranten krijgen dezelfde opmaak, dezelfde katernen en eenzelfde voorpagina, heeft hoofdredacteur Vandermeersch bekendgemaakt. De oplage van beide kranten is de laatste jaren sterk gedaald.

Verschil blijft nog wel dat NRC Handelsblad 's middags verschijnt en NRC Next 's ochtends. In de middagkrant staat dus ook nieuws uit de voorgaande nacht en ochtend.

Goedkoper

De kranten krijgen dezelfde opmaak en dezelfde indeling in drie katernen: nieuws, economie en een themakatern over bijvoorbeeld media of boeken. Tot nu toe verschenen de stukken uit het vrijdagse Boeken-katern van NRC Handelsblad in de loop van de week erna in gewijzigde vorm in een van de twee NRC Next-katernen.

Het redactiewerk dat dat met zich meebracht, is vanaf februari niet meer nodig. Dat levert een kostenbesparing op, zegt Vandermeersch.

Dwars

NRC Next was oorspronkelijk het dwarse broertje van NRC Handelsblad, meer gericht op jongeren. De afgelopen jaren bewogen beide kranten zich al naar elkaar toe. Tussen de lezers is er inmiddels niet veel onderscheid meer, zegt Vandermeersch tegen het vakblad Adformatie. "Het grootste verschil zit hem in het moment van lezen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl