Orange Pictures

Twee maanden geleden maakte Ferdi Kadioglu zijn debuut voor NEC. Met zijn 16 jaar en 326 dagen werd hij de jongste debutant ooit voor de Nijmegenaren. Zondag, in zijn vijfde wedstrijd voor NEC 1, bereikte de scholier uit 5 havo een nieuwe mijlpaal: zijn eerste doelpunt op het hoogste niveau.

Kadioglu bezorgde NEC gisteren bij FC Utrecht een punt door een kwartier na zijn invalbeurt de 1-1 binnen te schieten. Maar dat niet alleen, de inmiddels 17-jarige middenvelder maakte ook indruk met zijn veldspel en enkele goede acties.

Brutaliteit

Zo brutaal als hij zich in het veld presenteerde, zo prettig brutaal toonde hij zich ook voor de camera. "Ja, dat is mijn specialiteit", zei Kadioglu na de wedstrijd. "Mijn kwaliteiten liggen aan de bal en ik denk dat ik vandaag veel dingen aan de bal heb laten zien."

NEC-talent Kadioglu: brutaliteit is mijn specialiteit

Coach Peter Hyballa: "Ik zei in de rust: zorg voor actie! Dat doet hij op de trainingen ook. En als hij kan schieten, schiet hij. Maar we moeten nu niet gaan doordraven met hem, hij is pas zeventien."

Kadioglu, zoon van een Turkse vader en een Nederlands moeder, staat te trappelen om wekelijks zijn kunsten te vertonen, maar beseft tegelijkertijd dat hij nog inhoud tekortkomt voor negentig minuten.

"Ik doe er alles aan om een basisplek te veroveren, maar ben nog niet gewend om op dit niveau een hele wedstrijd te spelen. Dat komt vanzelf wel."

De beleidsbepalers bij NEC beseffen dat ze een groeibriljant in huis hebben. En om daar ten volle van te kunnen profiteren, is het zaak hem in de luwte te polijsten.

Dat wilde coach Hyballa tot slot ook nog graag eens benadrukken. "Ik denk altijd aan: Ferdi Kadioglu is Ferdi Kadioglu. Een tien, een technicus. Maar laten we niet te veel over hem praten."

STER reclame