Trainer John van den Brom is blij met Robert Mühren

Mühren helpt AZ aan moeizame zege bij ADO

AZ heeft bij ADO Den Haag een einde gemaakt aan een serie van vier duels in de eredivisie zonder zege. Robert Mühren maakte vlak voor tijd de enige goal: 0-1.

ADO had ook al een slechte reeks staan, met zeven wedstrijden zonder zege. Het leek er aanvankelijk niet op dat die negatieve series in Den Haag doorbroken zouden worden. Geen van beide teams kon aanvankelijk een vuist maken.

Een vrije trap van Derrick Luckassen, die stijlvol gepakt werd door ADO-doelman Ernestas Setkus, was het enige vermaak in de verder barslechte eerste helft.

Ook tweede helft matig

Na rust werd het niet echt beter. Op een kopbal van Mike Havenaar na viel er niets te beleven. AZ was wel iets beter, maar ontbeerde ook de kracht om de ban te breken.

Mike Havenaar in duel met AZ keeper Sergio Rochet
    AZ-trainer John van den Brom

Een 0-0 leek in de maak, maar Mühren wist vlak voor tijd op aangeven van Alireza Jahanbakhsh toch de bal tussen de palen te krijgen en daarmee AZ aan drie punten te helpen.

Weer belangrijk

Mühren was twee weken in het thuisduel van AZ met Vitesse (2-2) ook al belangrijk met twee doelpunten in het slotkwartier, waaronder de gelijkmaker uit een vrije trap.