NOS SportAangepast

Korfbalroutinier Bakker: afscheid in stijl met titel

Afscheid nemen met een titel, iets mooiers had korfballer Tim Bakker zich niet kunnen wensen. "De tijd is gekomen het stokje door te geven. Als het op deze manier kan, is het gewoon een droom", zei Bakker nadat Nederland ten koste van België de Europese titel had veroverd.

Bakker: dit is zeker een afscheid in stijl

Bakker is 33 jaar oud en sinds twee weken vader. Na elf jaar international te zijn geweest, waarin hij vier keer Europees kampioen en eenmaal wereldkampioen werd, gaat het gezin voortaan boven de sportieve loopbaan. Een logische keuze, al valt het Bakker nog af en toe zwaar. "Korfbal is mijn droom, het is mijn passie."

In de finale van het Europees kampioenschap korfbal won Nederland in een eenzijdige finale van België: 27-14. Al vroeg in de wedstrijd was duidelijk dat de Nederlandse zege niet in gevaar zou komen, zodat er tegen het einde van het duel voldoende gelegenheid was om Bakker uitgebreid uit te zwaaien.

Publiekswissel

De routinier kreeg een publiekswissel en genoot zichtbaar. "Dit is zeker een afscheid in stijl. We wilden gewoon van begin af aan erop knallen. Dan is het mogelijk om gewisseld te worden en een applaus krijgen van al die mensen hier. Dat is wat je hoopt. Dat het zo uitkomt is geweldig."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl