Jorien ter Mors op het ijs van Groningen ANP
NOS Schaatsen Aangepast

Ter Mors wint weer, maar geeft wereldbekertickets weg

Jorien ter Mors heeft bij de KNSB Cup in Groningen haar tweede wedstrijd gewonnen. Nadat ze vrijdag al had gezegevierd op de 1.500 meter, was de Twentse zondag ook de beste op de 1.000 meter.

Ter Mors was snel op de ijsbaan van Kardinge. Ze noteerde met 1.16,36 een nieuw baanrecord en het gat met nummer twee Marrit Leenstra, die in 1.17,46 finishte, was erg groot.

Ireen Wüst eindigde als derde, voor Anice Das en Sanneke de Neeling. Zij plaatsten zich net als Leenstra en Ter Mors voor de eerste wereldbekerwedstrijden. Laatstgenoemde maakt echter geen gebruik van het startrecht op de eerste twee toernooien.

Shorttrack in plaats van langebaan

Ter Mors heeft namelijk eerder al laten weten de eerste twee wereldbekers, die in Harbin (China) en Nagano (Japan) plaatsvinden, te laten schieten. Ze kiest dan weer voor even voor het shorttrack. Ter Mors gaat naar Calgary (Canada) en Salt Lake City (VS). 

De bedoeling is dat ze bij de wereldbeker in Astana (2, 3 en 4 december) weer aansluit bij de langebaanschaatssters. Bo van der Werff profiteert van de keuze van Ter Mors. Zij werd zesde en is daarom de eerste reserve voor de wereldbekers.

Uitslag 1.000 meter vrouwen NOS

STER reclame