NOS VoetbalAangepast

Cocu: spelers bedankt voor het verjaardagscadeau

Cocu: we hebben het tactisch goed gedaan

Een overwinning op zijn verjaardag. Dat vond PSV-trainer Phillip Cocu wel een bedankje aan zijn spelers waard, bekent hij na de 2-0 zege op Vitesse. "Ja, ik heb ze bedankt voor dit cadeau. Ze hebben uitstekend in hun taak gespeeld, en met beleving en bezieling. Op die bal van Rashica op de lat na hebben we ook niets weggegeven."

Het gezicht van de 46-jarige coach straalt dan ook een en al tevredenheid uit. "Ik ben vooral content over hoe we het in tactisch opzicht hebben gedaan. Meestal spelen wij zelf op de helft van de ander, maar vandaag hebben wij ervoor gekozen de tegenstander ietsje meer te laten komen om zo meer ruimte voor onszelf te creëren. Dat hebben we heel goed gedaan. We hebben een uitstekende overwinning behaald in een lastige uitwedstrijd."

Lucht

De snelle 0-1, in de twaalfde minuut van de voet van Gastón Pereiro, kwam bovendien prettig vroeg. "Dat gaf ons lucht. Voetbal speelt zich immers voor een groot deel ook in je hoofd af. Het vertrouwen wordt groter, je durft meer. Het was daarom jammer dat we de wedstrijd niet eerder konden beslissen. Want dat geeft nog meer rust."

En rust in het hoofd kan PSV wel gebruiken in een periode waarin de resultaten niet altijd even florissant zijn. De uitschakeling door Sparta in het nationale bekertoernooi is daarvan het meest recente voorbeeld.

"Daarom is deze overwinning heel lekker, ook voor de jongens. Als ploeg stonden we er. De ene keer maakt de een het verschil en de andere keer de ander. We hebben genoeg kwaliteit. En zo komen we langzaam weer in de buurt van waar we willen zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl