Hakim Ziyech opnieuw belangrijk voor Ajax

Slordig Ajax boekt moeizame zege op Excelsior

Een weinig doortastend Ajax heeft in eigen huis een magere 1-0 zege geboekt op Excelsior. Ajax combineerde er vrolijk op los, maar was in de buurt van de zestien steeds zo slordig dat het bijna geen kansen afdwong.

De beste was voor Kasper Dolberg, die hard over schoot. Kort voor rust was Mike van Duinen dicht bij de 0-1, hij stuitte bij een counter op doelman Andre Onana.

Kort na rust werd het toch 1-0: doelman Tom Muyters werd geklopt door een uithaal van Hakim Ziyech. Lasse Schöne miste een penalty na precies een uur spelen en ook Amin Younes liet Excelsior bij een grote kans in leven.

Tom Muyters stopt penalty van Lasse Schöne
    Vaclav Cerny en Abdelhak Nouri op de reservebank

Ook de invallers Vaclav Cerný en Abdelhak Nouri (ze kwamen in de zeventigste minuut in het veld voor Bertrand Traoré en Younes) hadden de 2-0 op de schoen. Danilo Pantic maakte met een schot nog bijna gelijk.