Bram Castro stopt penalty van Thomas Verhaar in slotfase

Sparta mist bij Heracles penalty in laatste seconde: 2-2

Sparta Rotterdam heeft in Almelo met 2-2 gelijkgespeeld tegen Heracles, dat nu al negen competitieduels niet won.

Sparta begon sterk en Thomas Verhaar liet een enorme kans onbenut. Geleidelijk kwam Heracles beter in de wedstrijd en Thomas Bruns scoorde, maar (volgens de arbitrage) in buitenspelpositie.

Even later zette Zakaria El Azzouzi Sparta van dichtbij op voorsprong. Na rust nam Sparta al snel gas terug en dat brak de ploeg op. Brahim Darri maakte met een fraai schot de 1-1, Brandley Kuwas de 2-1 en de eerste overwinning sinds 14 augustus leek aanstaande.

Verhaar mist penalty in laatste seconde

Amper een minuut later maakte Loris Brogno echter al gelijk. In de laatste minuut dacht Sparta nog de drie punten mee naar huis te kunnen nemen, maar Bram Castro keerde de penalty van Verhaar.

Er ging nog een voorval aan de penalty vooraf. Zowel Brogno als Verhaar wilde de bal opeisen, aangezien eerste schutter El Azzouzi al van het veld af was. Uiteindelijk besliste aanvoerder Michel Breuer en hij wees naar Verhaar.