NOS SchaatsenAangepast

Wüst overtuigt, Wijfje verrast op 3.000 meter

Wüst overtuigt op 3.000 meter bij KNSB Cup

Ireen Wüst heeft zich op de 3.000 meter op overtuigende wijze geplaatst voor de eerste drie wereldbekerwedstrijden. Bij de KNSB Cup in Groningen noteerde de olympisch kampioene een nieuw baanrecord: 4.07,65. Dat was ruim twee seconden sneller dan het oude baanrecord van Renate Groenewold uit 2007.

Ook Antoinette de Jong, Carlijn Achtereekte, Melissa Wijfje en Marije Joling plaatsten zich bij het kwalificatietoernooi in sportcentrum Kardinge voor de eerste wereldbekers in Harbin, Nagano en Astana. De Jong en Achtereekte doken daarbij ook onder het oude baanrecord.

De 21-jarige Wijfje toonde opnieuw aan dat ze is aangehaakt bij de top. Vrijdag werd ze al vijfde op de 1.500 meter, nu hield ze ervaren wereldbekerdeelneemsters als Linda de Vries, Irene Schouten, Annouk van der Weijden, Carien Kleibeuker, Yvonne Nauta en Jorien Voorhuis achter zich.

De uitslag in Groningen is een succes voor de nieuwe ploeg van Wüst. Ook De Jong en Wijfje komen uit voor Justlease.nl. Ook op de 1.500 meter wist het trio zich voor de eerste wereldbekers te plaatsen. De andere deelneemsters op de 3.000 meter, Achtereekte en Joling, rijden voor Victorie.

"Twee armen in de lucht is overdreven, maar ik ben wel heel blij met de rit en de tijd", sprak een opgetogen Wüst na haar overwinning. "Het is goed genoeg voor nu, maar het moet wel harder."

Wüst toonde zich ook tevreden met het feit dat ze met haar ploeggenoten De Jong en Wijfje het wereldbekercircuit ingaat. "En ook nog op twee afstanden. Het is een mooi treintje voor de ploegenachtervolging, dacht ik zo", aldus Wüst met een knipoog.

Wijfje kan tot nu toe worden beschouwd als de verrassing van het toernooi. "Dank u wel voor het compliment", reageert het 21-jarige talent. "Het is heel gaaf. Ik vind het mooi om met de anderen op reis te gaan en nog meer te leren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl