Jan Roos op het partijcongres van VNL
NOS NieuwsAangepast

VNL wil minder belasting en referendum over EU-lidmaatschap

Eén tarief in de inkomstenbelasting, een maximumsnelheid van 130 kilometer op alle snelwegen, een referendum over het Nederlandse EU-lidmaatschap en beperking van ontwikkelingssamenwerking tot noodhulp. Dat zijn een paar voorstellen uit het verkiezingsprogramma van VoorNederland (VNL), de partij van lijsttrekker Jan Roos en de Kamerleden Bontes en Van Klaveren. Die laatste twee zijn van de PVV afgesplitst.

VNL, dat zichzelf de enige klassiek-liberale partij van Nederland noemt, hield vandaag een congres in Rotterdam. Roos verwees daar naar de Volkskrant, die vanmorgen schreef dat er veel testosteron zit in het programma van WNL. Daarover zei de lijsttrekker: "Wij zijn gewoon een partij met kloten."

VNL pleit voor een tarief van 25 procent in de inkomstenbelasting, de zogenoemde vlaktaks. Over de eerste 10.000 euro zou helemaal geen inkomstenbelasting hoeven te worden betaald. Ook de vennootschapsbelasting en de accijns op brandstof, alcohol en tabak gaan omlaag.

VNL-lijsttrekker Roos: we zijn een partij met kloten

Puntenpaspoort

VNL wil verder een puntenpaspoort voor mensen met een dubbele nationaliteit: die krijgen strafpunten als ze een misdrijf plegen en als ze alle punten kwijt zijn, verliezen ze het Nederlanderschap.

Als het aan VNL ligt beperkt de Europese Unie zich tot economische samenwerking. De partij wil dat alle Nederlanders zich over een 'Nexit' kunnen uitspreken en ook in het algemeen wordt het bindend referendum ingevoerd. Het immigratiebeleid wordt strenger: de eerste tien jaar kunnen immigranten geen aanspraak maken op sociale zekerheid en asielzoekers worden opgevangen in de eigen regio.

De partij zet verder onder meer in op meer geld voor defensie, justitie en politie. De Eerste Kamer wordt afgeschaft en de publieke omroep wordt beperkt tot één tv- en één radiozender.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl