Christian Kum (Roda JC) in duel met Mateusz Klich (FC Twente)

Roda trekt muur op en haalt punt bij Twente

FC Twente heeft twee punten verspeeld tegen een stug Roda JC: 0-0. De bezoekers zakten ver terug, vertraagden het spel en kregen waarvoor ze waren gekomen.

De Enschedeërs wilden in een hoog tempo snel tot zaken komen. Roda had veel moeite de bal in de ploeg te houden en kwam flink onder druk.

Twente creëerde ook genoeg kansen, maar Peet Bijen (kopbal naast), Yaw Yeboah (over) en Mateusz Klich (redding Benjamin van Leer) misten. Roda wist twee goede mogelijkheden om te counteren niet op waarde te schatten.

Roda van de laatste plaats

Twente bleef na rust beter, maar stuitte op een solide verdediging en een goede keeper. Zo tikte Van Leer een kopbal van invaller Jari Oosterwijk onder de lat weg en pareerde hij een schot van Klich.

Nestoras Mytides werd in de tegenstoot tot twee keer toe gevaarlijk, maar winst zou te veel van het goede zijn geweest. Die volle buit ging bijna alsnog naar de thuisploeg, maar ook topschutter Enes Ünal kreeg de bal in de vierde minuut van de extra tijd koppend niet langs Van Leer.

FC Twente blijft na vanavond vijfde, Roda JC geeft de laatste plaats over aan Willem II.