Sven Kramer NOS

Mocht er dit seizoen een Elfstedentocht verreden worden, dan zal Sven Kramer de race hoogstwaarschijnlijk vanuit zijn luie stoel bekijken.

Tijdens een vraaggesprek met Erben Wennemars voor NOS Sport op Facebook, voorafgaand aan de KNSB Cup in Groningen, vertelde Kramer dat hij een mogelijke tocht der tochten aan zich voorbij moet laten gaan.

"Mijn hart zegt natuurlijk ja, maar mijn verstand zegt dat ik het beter niet kan doen. Ik wil graag winnen en weet gewoon dat als ik nu ga meedoen, ik niet ga winnen want ik ben er niet klaar voor."

"Je bent gek!", reageerde Wennemars, die het niet kon geloven. "Je hebt alles gewonnen wat er te winnen valt, die Elfstedentocht komt eens in je leven langs."

Kramer zegt nee tegen Elfstedentocht; 'Je bent gek!'

Toch hield Kramer een kleine slag om de arm, nadat Wennemars hem er even later nog een keer naar had gevraagd. "Ik ga er nog even een nachtje over slapen, misschien wel twee", aldus Kramer.

Schouten niet naar Spelen

Irene Schouten denkt er juist heel anders over. Zij liet aan Wennemars weten alles over te hebben voor de Elfstedentocht en daar zelfs de Olympische Spelen voor zou willen opofferen. Zonder te aarzelen gaf ze de voorkeur aan de tocht der tochten.

"De Olympische Spelen zijn er over vier jaar weer en voor de Elfstedentocht is dat nog maar de vraag."

Schouten niet naar Spelen bij Elfstedentocht

STER reclame