Annemiek van Vleuten op weg naar de zege in de zesde etappe van de Crocodile Trophy.
NOS WielrennenAangepast

Van Vleuten neemt revanche met zege in moeras

De afgelopen dagen ging het vooral over de problemen die Annemiek van Vleuten ondervond met navigeren in de Crocodile Trophy, een zware mountainbikewedstrijd in de Australische outback.

Na die tegenspoed had Van Vleuten duidelijk haar zinnen gezet op revanche. In de zesde etappe, een vlakke rit van 50 kilometer door de moerassen van Maareeba, ging de 34-jarige wielrenster in de aanval.

In haar 19-jarige landgenoot Stef de Louwere vond ze een uitstekende vluchtmakker en de twee reden vervolgens onbedreigd naar de zege bij de mannen (De Louwere) en de vrouwen (Van Vleuten).

Van Vleuten is sterkste en slimste in Crocodile Trophy

Van Vleuten steeg bovendien naar de tweede plaats in het algemeen klassement. Haar achterstand op klassementsleidster Alice Pirard is nog altijd meer dan een uur.

"Na die missers van de afgelopen dagen kan ik het algemeen klassement uit mijn hoofd zetten", vertelde Van Vleuten op de website van de koers. De prijs voor een ritzege kan haar blijkbaar wel bekoren. "Ik heb wel zin in die boemerang. En morgen misschien wel weer."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl