NOS Nieuws Buitenland Aangepast

Pretparkbezoek Australië verandert in horrordag: vier doden

Vier doden in Australisch pretpark

In het grootste pretpark van Australië, Dreamworld, zijn vier bezoekers omgekomen. Dat gebeurde tijdens een rit in de waterattractie Thunder River Rapids, waarbij mensen in een ronde boot zitten die door het onstuimige water gaat. De slachtoffers zijn twee mannen en twee vrouwen.

Het ging mis toen de boot bij een machine was waarmee hij een helling wordt opgetakeld. De boot sloeg om onbekende oorzaak om en bezoekers kwamen klem te zitten in de apparatuur. 

Gegil

"Kinderen gilden, terwijl hun moeder klem zat. Ik wil liever niet praten over wat ik heb gezien", zegt een getuige tegen de Australische pers. 

Thunder River Rapids staat bekend als familie-attractie. Dreamworld beschrijft de boottocht als een "lichte sensatie" die maximaal 45 kilometer per uur gaat.

Werkzaamheden

Bezoekers zeggen dat er kort voor het ongeluk werd gewerkt aan de attractie. "We hebben ongeveer een half uur gewacht", zegt een vrouw. "Technici lieten de attractie leeglopen en vulden hem daarna weer met water." Een woordvoerder van Dreamworld niet bevestigen of dat klopt.

Het pretpark ligt aan de oostkust van Australië, vlak onder de stad Brisbane. Dreamworld is na het ongeluk meteen dichtgegaan. Ook morgen blijven de deuren gesloten.

STER reclame