Pete Burns (rechts) met zijn partner in 2006 AFP

Pete Burns, zanger van de Britse new-waveband Dead or Alive, is als gevolg van een hartstilstand overleden. Dead or Alive had met You Spin Me Round in 1985 wereldwijd zijn grootste hit. 

Burns stopte met school toen hij 14 jaar was en ging werken. Achter de toonbank van een platenzaak in Liverpool maakte hij kennis met de lokale popbands van de jaren zeventig. Na een aarzelende muzikale start richtte hij in 1980 Dead or Alive op. Terwijl de band in de loop der jaren in Engeland op de achtergrond raakte, bleef Dead or Alive tot in de jaren negentig erg populair in Japan. 

Cosmetische chirurgie

Met zijn androgyne verschijning trok Burns alle aandacht naar zich toe.  Hij heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij zijn toevlucht nam tot cosmetische chirurgie om er steeds vrouwelijker uit te zien. Bij een teleurstellend resultaat sleepte hij de plastisch chirurg voor de rechter. 

Burns was ook een televisiepersoonlijkheid. Zo deed hij in 2006 mee aan de realityshow Celebrity Big Brother. Daarna bleef hij een graag geziene gast bij tv-programma´s. 

Pete Burns is 57 jaar geworden.

STER reclame