AFP

In Venezuela hebben duizenden mensen gedemonstreerd tegen president Maduro. De in het wit geklede demonstranten eisten zijn vertrek.

De betogers zijn boos, omdat de Venezolaanse kiesraad een referendum heeft geannuleerd. Dat referendum was opgezet door de oppositie, die na 17 jaar een einde wil maken aan het socialistische bewind.

"Wij eisen respect voor de grondwet", zegt een van de demonstranten. "Wij willen verkiezingen om te kunnen ontsnappen aan de dictatuur." 

Moeders

De demonstratie werd geleid door Lilian Tintori en Patricia Gutierrez. Hun echtgenoten zijn belangrijke oppositieleiders, die in de gevangenis zitten. 

Tintori riep op tot burgerlijke ongehoorzaamheid. "Niets kan de Venezolaanse moeders tegenhouden, die vechten voor de toekomst van hun kinderen", zei ze tegen de menigte.

Crisis 

Venezuela verkeert in een diepe economische en politieke crisis. Olie is het belangrijkste exportproduct van het land. Doordat de olieprijs flink is gedaald, zijn overheidsinkomsten ook gekelderd.

Vorige maand gingen ook al honderdduizenden mensen de straat op in Caracas om het vertrek van president Maduro af te dwingen.

STER reclame