City-huurlingen leiden Twente voorbij Go Ahead Eagles

Aangepast
Yaw Yeboah is blij met zijn doelpunt tegen Go Ahead Pro Shots

FC Twente heeft zich dankzij een 2-0 zege bij Go Ahead Eagles gehandhaafd in de subtop van de eredivisie, terwijl de Deventenaren nog altijd in de kelder bivakkeren. Yaw Yeboah en Bersant Celina (beiden gehuurd van Manchester City) scoorden voor de Tukkers.

Na een gelijkopgaand begin was Twente veel te sterk voor Go Ahead, maar de Tukkers moesten lang wachten op hun openingstreffer. De paal redde Go Ahead bij een inzet van Celina en doelman Theo Zwarthoed hield Enes Ünal (ook gehuurd van Manchester City) en Yeboah van scoren af.

Kort voor de pauze was het wel raak voor Twente. Ünal bediende Yeboah en die vond via de vingers van Zwarthoed de korte hoek: 0-1.

Bersant Celina viert de 2-0 voor Twente tegen Go Ahead Eagles Pro Shots

In de tweede helft verzuimde Twente de wedstrijd in het slot te gooien. Celina kreeg na rust de beste kansen om de score te verdubbelen, maar raakte onder meer voor de tweede keer de paal.

Omdat de tweede Twentse treffer uitbleef, mocht de thuisploeg lang hopen op een gelijkspel. Naarmate de tweede helft vorderde drong Go Ahead dan ook steeds feller aan, maar tot grote kansen leidde dat niet. Kort voor tijd besliste Celina het duel alsnog met een droge knal.

Vlak voor het laatste fluitsignaal kreeg Jarchinio Antonia nog rood toen hij bovenop het been van Stefan Thesker sprong. De speler van de Eagles wilde de bal blokkeren en kwam bij de landing zeer onbesuisd terecht. De bestraffing van de scheidsrechter die volgde, was dan ook terecht. 

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2De Koning: Twente was gewoon te sterk voor ons

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2Twente-trainer Hake: dit elftal is nog steeds groeiende
Wedstrijdstatistieken Go Ahead Eagles-FC Twente

STER Reclame