Betogers luisteren naar sprekers op het Museumplein
NOS NieuwsAangepast

Duizenden mensen op manifestatie A'dam tegen handelsverdragen

Een demonstratie tegen de handelsverdragen met de VS en Canada op het Museumplein in Amsterdam heeft zo'n 8000 mensen getrokken. De Consumentenbond, FNV, Greenpeace, Milieudefensie en Foodwatch hadden de manifestatie georganiseerd.

Ze stellen dat de handelsverdragen ten koste gaan van de voedselveiligheid, het milieu en dat de rechten van werknemers worden aangetast. Onder de aanwezigen was een vertegenwoordiging van Twentse boeren. Die voorspellen dat de handelsverdragen TTIP (met de VS) en CETA (met Canada) resulteren in oneerlijke concurrentie. De regels in de VS en Canada zijn een stuk minder streng, waardoor daar goedkoper kan worden geproduceerd, zeggen ze.

Duizenden mensen op de been tegen handelsverdragen

De onderhandelingen met de VS en Canada hebben nog niets opgeleverd vanwege weerstand in Europa. Canada gooide gisteren de handdoek in de ring toen België als enig EU-lid het akkoord niet wilde tekenen. Wallonië weigert het licht op groen te zetten voor de federale regering. Voorzitter Martin Schulz van het Europees Parlement wil gaan bemiddelen bij het geschil.

Op het Museumplein werden toespraken gehouden. Daarna liepen de demonstranten in optocht door de stad om weer te eindigen op het Museumplein.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl