Een taxironselaar bij Schiphol NOS

Staatssecretaris Dijksma wil de problemen met taxironselaars op Schiphol zo snel mogelijk oplossen. Ze wil daar desnoods de wet voor aanpassen, maar ze heeft nog geen concrete wetswijziging voor ogen, schrijft ze in antwoord op Kamervragen.

Reizigers op Schiphol worden lastiggevallen door taxichauffeurs en taxironselaars die niet op op de officiële standplaats mogen staan. Ze doen dat buiten de terminal en dat mag, maar veel reizigers klagen over opdringerige en agressieve ronselaars die mensen zowat de taxi intrekken. Passagiers moeten soms honderden euro's betalen voor een rit naar Amsterdam.

Haarlemmermeer

Schiphol valt onder de gemeente Haarlemmermeer en die moet dan ook handelend optreden tegen chauffeurs die op hinderlijke wijze klanten benaderen. In de praktijk gebeurt dat te weinig, vinden de luchthaven Schiphol en de taxibedrijven die voor veel geld een vergunning hebben gekocht voor het taxivervoer vanaf Schiphol.

Dijksma heeft Haarlemmermeer juridische hulp aangeboden. Daarnaast wordt op korte termijn de handhaving geïntensiveerd, met name gericht op de grootste overlastgevers.  

STER reclame