ANP
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Man veroordeeld tot elf jaar cel voor doden van zijn vrouw

Een man uit Veldhoven is in hoger beroep veroordeeld tot elf jaar cel voor het doodsteken van zijn vrouw. In oktober 2013 bracht de nu 58-jarige man zijn vrouw met zeventien messteken om het leven. Volgens het hof is het "een van de ergste doodslagen in zijn soort".

De man en de vrouw waren van plan om te scheiden en spraken daarom met elkaar af hun spullen te verdelen. Daarbij ontstond ruzie en ging de man zijn vrouw met een mes te lijf, schrijft Omroep Brabant. Gezien haar verwondingen heeft de vrouw geprobeerd zich te verweren. "Het kan niet anders dan dat zij in de laatste momenten van haar leven in grote doodsnood heeft verkeerd", oordelen de rechters.

Medicatie

De veroordeelde heeft een persoonlijkheidsstoornis en kampt met depressiviteit. Eerder oordeelde de rechter dat zijn medicatie daartegen mede heeft geleid tot de uitbarsting van geweld. Daarom werd de man in eerste instantie veroordeeld tot zeven jaar cel.

Nu oordelen de rechters dat er geen verband was tussen het gebruik van medicatie en zijn misdaad, en daarom is de man veroordeeld tot elf jaar.

Advertentie via Ster.nl