Paniek in Sydney door gevaarlijke gifslang

Aangepast
WikiMedia Commons/Figaro

De binnenstad van Sydney is opgeschrikt door een gifslang. Zijn verschijning heeft geleid tot paniek in het centrum van de Australische stad. De anderhalve meter lange red-bellied black snake kronkelde midden op de dag op de stoep van een café in George Street, in het zakelijke hart van Sydney.

Geschrokken klanten keken van achter gesloten deuren en ramen toe terwijl een slangenvanger werd gebeld. Ook nieuwsgierige voorbijgangers namen het zekere voor het onzekere. "Ik hield voortdurend in de gaten of ik wel naar de andere kant van de straat kon rennen als de slang mijn kant op zou komen", vertelde een voetganger.

Volgens slangenvanger Harley Jones is het uitzonderlijk dat er een gifslang in het centrum van de miljoenenstad wordt gezien. Het is een raadsel hoe het dier er terecht is gekomen.

Jones ving het rood-zwarte dier en bracht het naar een dierenarts. De slang had een flinke wond aan zijn kop; mogelijk was hij geraakt door een auto of een schop.

George

De dierenarts heeft bij de slang geen inwendig letsel geconstateerd. Het dier heeft de naam George gekregen, naar de straat waar hij voor het eerst is gezien in Sydney. Hij wordt de komende weken waarschijnlijk weer uitgezet in het wild.

Red-bellied black snakes kunnen tot 2,5 meter lang worden. Het gif is dodelijk, al zijn er maar een paar gevallen bekend van mensen die daadwerkelijk zijn overleden aan de gevolgen van een beet.

STER Reclame