Rechtbanktekening van het echtpaar dat terecht staat NOS

In de rechtbank in Almelo heeft het Openbaar Ministerie een echtpaar beschuldigd van mensenhandel, mishandeling en wederrechtelijke vrijheidsbeneming. Er is volgens het OM voldoende bewijs dat de man en vrouw jarenlang een zwakbegaafde man als slaaf hebben gebruikt. Ze riskeren een celstraf van maximaal 12 jaar. 

De 31-jarige dakloze werd in 2007 van straat gehaald en door het echtpaar in huis genomen. Sindsdien moest hij elke dag zestien uur voor de man en de vrouw werken. Het ging om allerlei klusjes, zoals het schoonmaken van het huis en een autobedrijf van het echtpaar. Als de man zijn werk niet goed deed, werd hij mishandeld. Na het werk werd hij opgesloten in het tuinhuis. 

6 januari

De advocaten van het echtpaar vinden de beschuldigingen sterk overtrokken en vroegen de rechter om hun cliënten voorlopig vrij te laten. Ze voerden onder meer aan dat er zorgen zijn om de kinderen van het stel. De rechter vindt de zaak echter zo ernstig dat hij dat verzoek afwees. 

De rechtszaak wordt op 6 januari voortgezet. De advocaten klaagden dat ze nog niet het volledige dossier van het OM hadden ontvangen. Ze krijgen door het uitstel de tijd om alle stukken te bestuderen.

STER reclame