Ron Keller in 2014 met minister Ploumen toen hij nog ambassadeur in Turkije was
NOS NieuwsAangepast

'Ambassadeur China op non-actief om geheime relatie met Chinese'

De Nederlandse ambassadeur in China is op non-actief gezet. Volgens De Telegraaf zou hij een geheime seksuele relatie met een Chinese hebben. De vrouw zou ook op de ambassade in Peking werken. De krant schrijft dat Keller momenteel in Nederland is.

De relatie zou pas kort geleden bekend zijn geworden. De 58-jarige Keller is niet getrouwd. Toch ligt de relatie met de inwoonster van het land waar hij Nederland vertegenwoordigt gevoelig, omdat het de ambassadeur kwetsbaar maakt, schrijft De Telegraaf.

Onderzoek

Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dat er na een klacht een onderzoek is ingesteld naar de ambassadeur. Gedurende het onderzoek is Keller niet actief in Peking.

"Wij nemen klachten altijd serieus. Zorgvuldige afhandeling daarvan zorgt ervoor dat wij verder geen mededelingen kunnen doen", laat het ministerie weten. Ook Keller's plaatsvervanger in China wil niets kwijt over het onderzoek.

'Positie onhoudbaar'

De kans dat de ambassadeur op zijn post kan terugkeren lijkt zeer klein, stelt de krant. Zijn positie zou nagenoeg onhoudbaar zijn geworden. Keller is nog geen jaar ambassadeur in China.

Keller werkt vanaf 2000 voor het ministerie van Buitenlandse Zaken. Voordat hij naar China vertrok, was hij ambassadeur in Oekraïne, Rusland en Turkije.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl