Zhang wint Dutch Open opnieuw, geen drie op rij voor Jayaram

Aangepast
Beiwen Zhang EPA

De Dutch Open badminton in Almere heeft een Taiwanese en een Amerikaanse winnaar opgeleverd: Wang Tzu Wei bij de mannen en Beiwen Zhang bij de vrouwen. Voor Zhang was het haar tweede Dutch Open-titel na haar winst in 2014.

Zhang was in de eindstrijd de Taiwanese Hsu Ya Ching de baas. De twee ontlopen elkaar op de wereldranglijst niet veel. De Amerikaanse (ooit 12de van de wereld) staat 27ste en haar opponente 32ste.

Hun enige eerdere ontmoeting was een spannende driesetter. Ditmaal had Zhang echter geen kind aan Hsu, die na ruim een half uur en met een negatieve score van 21-11, 21-19 haar tegenstandster moest feliciteren. Voor Zhang was het de twaalfde toernooizege.

Wang verrast Jayaram

Bij de mannen was de 21-jarige Wang in de finale met 21-10, 17-21, 21-18 te sterk voor de Indiër Ajay Jayaram. Dat was een verrassing, want Jayaram is de nummer 20 van de wereld en won het toernooi de laatste twee jaar. Wang, 33ste van de wereld, had bovendien de twee voorgaande partijen met de Indiër vrij dik verloren.

Dit keer trok Wang echter in een zeer spannende partij aan het langste eind en boekte hij (na de Nieuw-Zeeland Open in 2014) zijn tweede toernooizege.

STER Reclame