Onderzoek in de olijfboomgaard op Kos
NOS Nieuws

Politie graaft niet meer naar vermiste peuter op Kos

De zoektocht naar een Brits jongetje dat 25 jaar geleden verdween op het Griekse eiland Kos lijkt niets te hebben opgeleverd. Drie weken lang hebben Britse en Griekse agenten de grond van een olijfboomgaard op het eiland afgegraven. De 21 maanden oude Ben Needham en zijn familie waren daar op vakantie in een oude boerderij.

Ben verdween nadat zijn grootouders naar binnen waren gegaan om te schuilen voor de zon. Ze lieten hun kleinzoon alleen buiten spelen. Even later was hij weg.

Nieuwe informatie

De politie was weer gaan zoeken nadat er nieuwe informatie was binnengekomen die erop wees dat Ben mogelijk was overreden door een man die het land bij de voormalige boerderij aan het omploegen was. Die man heeft altijd ontkend dat hij iets met de verdwijning te maken had.

De man overleed vorig jaar aan kanker. Na zijn dood stapte iemand naar de politie met nieuw bewijs voor het verhaal dat de man Ben had overreden en daarna in het geheim ergens had begraven.

Zeventig

In drie weken heeft de politie op twee plaatsen op Kos honderdduizenden kilo's grond afgegraven en onderzocht. Meer dan zeventig kleine voorwerpen zijn voor verder onderzoek veiliggesteld.

Morgen geeft de onderzoeksleider een persconferentie met nadere details. Het onderzoek gaat hoe dan ook verder, volgens de politie zijn er nog andere sporen die gevolgd kunnen worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl