Django Warmerdam viert zijn gelijkmaker tegen Twente

PEC Zwolle pakt punt bij FC Twente

PEC Zwolle heeft een punt overgehouden aan het uitduel met FC Twente. De Zwollenaren kwamen twee keer op achterstand, maar sleepten toch een 2-2 gelijkspel uit het vuur.

Al na tien minuten kwam Twente op voorsprong toen Mateusz Klich een strafschop benutte. De bal was op de stip gelegd nadat Kamohelo Mokotjo was gevloerd door Philippe Sandler.

Kort voor rust dacht Twente recht op een tweede strafschop te hebben na hands van Ted van de Pavert, maar in plaats daarvan kreeg het in de counter de gelijkmaker om de oren. Youness Mokhtar speelde Simon Thesker eenvoudig uit en schoot de bal in de verre hoek: 1-1.

Nadat PEC voor rust gevaarlijker was geweest, domineerde Twente na de pauze en de thuisploeg kreeg ook de beste kansen. Invaller Dylan Seys had bij zijn eerste actie de bal voor het intikken, maar faalde. Ook clubtopscorer Enes Ünal was dicht bij een doelpunt, maar zijn kopbal raakte de lat.

Dertien minuten voor tijd was het alsnog raak voor Ünal met een bekeken schot in de korte hoek. Hij leek met zijn zevende doelpunt van het seizoen matchwinner te worden, maar zes minuten voor het einde van de wedstrijd scoorde Django Warmerdam met een pegel de gelijkmaker.