Een balende PSV-captain Luuk de Jong na het puntenverlies tegen Heracles Almelo

PSV verspeelt tegen Heracles opnieuw punten

PSV heeft voor de derde keer in vier wedstrijden punten laten liggen in de eredivisie. De Eindhovenaren kwamen in het Philips Stadion niet verder dan 1-1 tegen Heracles Almelo.

Heracles, dat dit seizoen pas één keer won, liet de bal aan PSV en met die tactiek wist de thuisploeg, die zo graag de counter hanteert, zich vooral voor rust geen raad.

De Eindhovenaren speelden in een veel te laag tempo en veel te slordig om het de bezoekers lastig te maken. Toch kwamen er kansen: een schot van Gastón Pereiro werd door Bram Castro met de voet gekeerd.

Davy Pröpper (l) met zijn broer Robin
    Frustratie bij Hector Moreno (midden) tijdens PSV-Heracles Almelo, Jetro Willems maant de Mexicaan tot rust

Even later bij een kopbal van Luuk de Jong (na een prachtige voorzet van Pereiro) wist Castro de bal via de paal uit zijn doel te werken.

Siem de Jong helpt Heracles

Terwijl bij PSV de frustratie toenam, kwam Heracles uit het niets op 0-1. Siem de Jong verspeelde knullig de bal en Samuel Armenteros profiteerde door de bal over de inglijdende Jeroen Zoet te stiften.​

Samuel Armenteros gaat voorbij PSV-doelman Jeroen Zoet en tekent voor de 1-0

De Almelose vreugde duurde niet lang, want twee minuten later was het weer gelijk. Castro redde andermaal bij een kopbal van Luuk de Jong, maar nu was Pereiro er als de kippen bij om van dichtbij raak te tikken.

PSV blijft kansen missen

Na de pauze zat er wat meer overtuiging in het spel van PSV en dat leidde tot een forse hoeveelheid kansen. Steven Bergwijn nam het doel van Castro liefst vier keer onder vuur en invaller Oleksandr Zintsjenko waagde drie doelpogingen.

Ook Pereiro kreeg weer een enorme kans en ook Luuk de Jong was dicht bij de 2-1. Die viel echter niet en dat was vooral te danken aan Castro, die een geweldige wedstrijd keepte.

Wint koploper Feyenoord zondag bij NEC, dan bedraagt de achterstand van kampioen PSV al negen punten.