Sparta viert de 2-2 van Thomas Verhaar

Sparta fleurt verjaardag Kasteel op met laat punt

Sparta Rotterdam heeft het 100-jarig jubileum van stadion Het Kasteel nog net kunnen opfleuren met een punt. Willem II leek het feestje te versjteren, maar in de 90ste minuut schoot Thomas Verhaar toch nog de 2-2 binnen.

De 22 spelers deden aanvankelijk bedroevend weinig om de feestavond luister bij te zetten. In de eerste 35 minuten gebeurde er helemaal niets. Het was dan ook tekenend dat het eerste gevaar per ongeluk tot stand kwam: een als voorzet bedoeld schot van Willem II'er Jordy Croux eindigde op de lat.

Snel daarna was het wel raak. Op aangeven van Croux plaatste de Spanjaard Fran Sol bij de tweede paal de bal dit keer net onder de lat.

Willem II viert de tweede treffer van Fran Sol

Ook in de tweede helft kwam het weinige gevaar in eerste instantie alleen van Tilburgse kant en leek Sol de wedstrijd met zijn vijfde goal van het seizoen in het slot te gooien. Opnieuw stond hij bij de tweede paal en opnieuw schoof hij de bal net onder de lat. Zelfs de aangever was dezelfde als bij de 1-0.

Pas na de 2-0 ontwaakte de thuisploeg enigszins. De invallers Finn Stokkers en Craig Goodwin schudden de ploeg wakker en zorgden samen voor de 2-1. Het kind van de club gaf voor en de Australiër schoot binnen.

In de 90ste minuut werd het zowaar ook nog gelijk. Goodwin bediende uit een hoekschop Thomas Verhaar, die de bal keurig in de kruising plaatste.