Kirsten Wild baalt naast winnares Amalie Dideriksen
NOS WielrennenAangepast

Geen wereldtitel voor jarige Wild: dit was mijn kans

Ze kwam vroeg op kop, hield het lang vol, maar zag in laatste vijftig meter de Deense Amalie Dideriksen langszij komen. Geen wereldtitel voor Kirsten Wild en dat op haar 34ste verjaardag. "Dit was mijn kans", besefte ze na afloop.

"Ik heb hier naartoe geleefd en dat het dan zo nipt is, dat is wel echt balen. Voor mijn gevoel hadden we de hele wedstrijd onder controle. De laatste kilometer kwamen we een poppetje te kort, waardoor het een lange sprint werd", analyseerde de Nederlandse.

Even voordat Wild de sprint aanging, was ze het contact met haar Nederlandse treintje even kwijt: het wiel van Marianne Vos leek even ver weg. "Maar ik kreeg goede hulp van Chantal Blaak. Met haar heb ik de aansluiting op het wiel van Marianne weer gevonden, maar daardoor mis je Chantal wel op het einde."

En dus moest Wild al vroeg van kop af aan. "Ik voelde dat het vroeg was, maar ik kon niet langer wachten. Anders viel Marianne stil. Ik dacht dat ik Dideriksen kon opvangen, maar we kwamen naast elkaar en zij won. Heel jammer..."

Dideriksen klopt Wild op de streep op WK

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl