De Samsung Galaxy Note 7 Reuters

In Amerika is het vanaf morgen verboden om de Samsung Galaxy Note 7 mee te nemen in het vliegtuig. Samsung is met de productie van de smartphone gestopt, omdat de batterij kan gaan roken of in brand kan vliegen.

Sommige luchtvaartmaatschappijen hadden al besloten om uit voorzorg brandwerende zakken aan te schaffen. Andere maatschappijen verboden hun passagiers al om de Note 7 mee aan boord te nemen. Nu geldt dat dus voor alle vliegtuigen. De telefoon mag niet mee in de cabine, maar ook niet in de koffer in het bagageruim.

"We begrijpen dat het verbieden van deze toestellen in vliegtuigen voor sommige mensen lastig is, maar de veiligheid van alle passagiers heeft prioriteit", zegt minister Foxx van Verkeer. "We nemen deze maatregel omdat zelfs maar een enkel incident een groot risico meebrengt op zware verwondingen en veel levens in gevaar brengt."

Het toestel is een enorme mislukking voor de Zuid-Koreaanse elektronicagigant. Nadat eind augustus de eerste berichten verschenen over in brand vliegende batterijen, volgde een moeizaam verlopen terugroepactie. Maar de nieuwe batterijen, van een andere leverancier, vertoonden dezelfde kuren.

STER reclame