AFP

Opnieuw hebben zich vrouwen gemeld die zeggen dat ze zijn aangerand door de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump. In het ene geval gaat het om een vrouw die zegt dat Trump begin jaren 90 in een nachtclub onder haar minirok greep.

De andere vrouw, Summer Zervos, deed in 2007 mee aan Trumps tv-programma The Apprentice. Ze zegt dat Trump haar had uitgenodigd omdat hij een baan voor haar had. Hij nodigde haar uit om naast hem op de bank te gaan zitten. Toen pakte hij haar schouders, kuste haar hard en agressief op de mond en pakte haar borsten. Zervos, een advocaat, zegt dat ze Republikein is.

Net als bij andere vrouwen die Trump van aanranding hebben beschuldigd, zegt het campagneteam van Trump dat de vrouwen het hele verhaal hebben verzonnen en mogelijk beroemd willen worden.

Fotomodel

Kristin Anderson vertelt aan de Washington Post dat ze begin jaren 90 in een nachtclub in Manhattan druk in gesprek was en niet lette op degene die naast haar op de bank zat. Ineens merkte ze dat hij zijn hand onder haar minirok stak en zijn vingers snel in haar slip duwde.

'Trump stopte zijn hand onder mijn rokje'

Anderson schoot overeind en herkende in de man die het deed meteen Donald Trump, die toen al een beroemdheid was en vaak uitging in nachtclubs in New York. Zij en haar vrienden waren geschokt en verontwaardigd, maar dachten volgens haar ook "Tja, Donald is een viezerik, dat weet je. Laten we het er maar bij laten zitten".

In die tijd was Anderson begin twintig en probeerde ze fotomodel te worden. Ze zegt dat ze het verhaal vaak verteld heeft. Een vriend bevestigt dat aan de Washington Post. Verder zegt ze dat ze na de verhalen van andere vrouwen over Trump dagen geaarzeld heeft of ze naar de pers zou stappen.

Correspondent Arjen van der Horst zegt dat de impact van de aanrandingsverhalen op de campagne van Trump steeds groter wordt.

'Steeds grotere impact op campagne Trump'

Trump zelf zei op een campagnebijeenkomst in North Carolina dat een van de vrouwen die hem beschuldigen te lelijk is, en dat het verhaal dus niet waar kan zijn. "Als je naar dat afschuwelijke mens kijkt, denk je: echt niet!" Over welke vrouw hij het had, is niet duidelijk.

Verder had Trump het over "zieke media" die hem proberen in diskrediet te brengen en die samenwerken met het campagneteam van Hillary Clinton. Hij haalde uit naar Carlos Slim, een Mexicaanse miljardair die een aandeel heeft in The New York Times. Trump wil die krant aanklagen omdat die een podium heeft geboden aan vrouwen die vertellen door Trump te zijn aangerand.

NOS The Series

STER reclame