NOS/ANP

Goedemorgen, het is vandaag veelal bewolkt maar het blijft vrijwel overal droog. Vanmiddag wordt het 11 tot 14 graden. Er staat een matige tot vrij krachtige oostenwind.

Wat heb je gemist? 

'Meest ingrijpende dienstregeling in 10 jaar'

De NS heeft de belangrijkste wijzigingen in tien jaar in de nieuwe dienstregeling bekend gemaakt. Tussen Almere en Schiphol gaan twee keer zoveel intercity's rijden. Nu zijn het er twee per uur, dat worden er vier. De treinreis tussen Den Haag en Eindhoven wordt voortaan korter doordat de intercity over de hogesnelheidslijn gaat rijden.

ANP

Floortje Dessing wint Gouden Televizier-Ring

De Gouden Televizier-Ring is gisteravond uitgereikt aan het tv-programma Floortje naar het einde van de wereld. Het reisprogramma van Floortje Dessing kreeg 64 procent van de stemmen. Chantal Janzen kreeg de prijs voor beste tv-presentatrice, Humberto Tan die van beste tv-presentator.

'Dit is de mooiste ring die ik in mijn leven zal krijgen'

Onderzoekers tellen minstens 2 biljoen sterrenstelsels in het heelal

Het heelal telt tegenwoordig zeker 2 biljoen sterrenstelsels. Britse wetenschappers stellen op basis van nieuwe 3D-modellen dat dat twintig keer zoveel is als eerder gedacht. Maar van de meeste sterrenstelsels komen we waarschijnlijk nooit wat te weten. Onderzoekers denken dat ze maar zo'n tien procent kunnen onderzoeken, omdat de rest te ver weg ligt. 

Beeld gemaakt door ruimtelescoop Hubble EPA

Verder vandaag...

De rechtbank beslist of het proces tegen PVV-leider Geert Wilders door moet gaan of niet. Wilders staat terecht voor zijn 'minder minder'-uitspraak in maart 2014. President Santos van Colombia verlengt het staakt-het-vuren met guerrillabeweging FARC tot 31 december. De overeenkomst zou eind oktober aflopen. En vanmiddag wordt extra verkeersdrukte verwacht. Dat komt door het begin van de herfstvakantie in de regio's noord en midden van ons land.

Fijne dag!

STER reclame