In samenwerking met
Omroep Flevoland
NOS NieuwsAangepast

In Almere moeten alle kinderen weer jeugdzorg kunnen krijgen

De gemeente Almere moet per direct meer geld vrijmaken voor de jeugdzorg. Dat staat in een motie die vannacht door de gemeenteraad werd aangenomen. Door het extra geld moeten alle kinderen die het nodig hebben jeugdzorg kunnen krijgen, of het nu een urgent geval is of niet, schrijft Omroep Flevoland.

Afgelopen maandag bleek dat er in Almere geen geld meer was voor de jeugdzorg. De gemeente zag zich daardoor genoodzaakt om de toegang tot de geestelijke gezondheidszorg voor dit jaar te beperken, schreef Almere in een brief aan instellingen en huisartsen.

Alleen als er sprake was van een crisis of gerechtelijke maatregelen konden kinderen nog worden geholpen. Door de motie die vannacht werd aangenomen, moet de gemeente per direct van de opnamestop afzien.

Omroep Flevoland maakte dit verslag van de raadsvergadering

Het geld dat voor de maatregel nodig is, moet worden gehaald uit de budgetten van de jeugdhulp voor de komende jaren.

De gemeente Almere had gisteravond en vannacht een lange raadsvergadering. Er werd ruim zes uur gedebatteerd en de raad nam een motie van treurnis aan, omdat de verantwoordelijke wethouder de raad niet voldoende zou hebben geïnformeerd over de problemen rondom de jeugdzorg.

Advertentie via Ster.nl