1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
EPA
NOS NieuwsAangepast

Neonazi's mogelijk ook achter moord Duits meisje van 9

Een Duits neonazistisch drietal dat verantwoordelijk wordt gehouden voor zeker tien racistische moorden zit mogelijk ook achter de moord op een meisje van 9. Overblijfselen van het kinderlijkje werden deze zomer gevonden en nu blijkt dat er in de buurt dna-sporen van Uwe Bönhardt gevonden zijn, melden Duitse media.

Bönhardt pleegde in 2011 zelfmoord, samen met het tweede lid van het trio van de Nationalzozialistischer Untergrund (NSU) Uwe Mundlos. Het derde lid is Beate Zschäpe, die vastzit en tegen wie een proces loopt.

De NSU wordt nu ook in verband gebracht met de moord op het 9-jarige meisje. Zij verdween in mei 2001 in de plaats Lichtenberg (Beieren). Een paddenstoelenverzamelaar vond deze zomer overblijfselen van haar lichaam in een bos. Op een stuk stof dat in de buurt van de resten werd gevonden zat Bönhardts dna.

Procedurefout?

Voor de moord op het meisje werd een man veroordeeld, maar dat vonnis werd in 2014 nietig verklaard vanwege fouten in het proces.

Overigens houdt justitie er ook nog rekening mee dat het dna van Bönhardt op een andere manier op het lichaam is gekomen. Bönhardts lichaam en het skelet van het meisje zijn in hetzelfde instituut onderzocht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl