1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Nieuws

IJslandse politica spreekt over wetsvoorstel met baby aan de borst

Het is het gesprek van de dag in IJsland: een vrouwelijk parlementslid dat haar kind borstvoeding geeft tijdens een toespraak. Dat gebeurde gisteren in het IJslandse parlement. Een video van moeder en dochter werd uitgezonden op de nationale televisie.

Unnur Bra Konradsdottir van de Partij van de Onafhankelijkheid neemt haar zes weken oude dochtertje regelmatig mee naar het parlement. Meestal houdt het kindje zich rustig, maar gisteren werd ze spontaan hongerig en begon te huilen. Net op het moment dat Konradsdottir moest spreken over een wetsvoorstel.

"Ze had honger en ik had ook niet verwacht dat ik nog moest spreken", zegt Konradsdottir tegen Euronews. "Maar er werd daarna nog gesproken over een wetsvoorstel dat ik had ingediend, waarop ik moest reageren."

Natuurlijk

Haar partijgenoten boden nog aan om op het jonge meisje te passen, maar ze besloot het kind mee te nemen naar het spreekgestoelte. "Ze heeft het debat niet verstoord, integendeel", zegt Konradsdottir. "Als ik haar niet was gaan voeden, was ze wakker geworden. Nu is ze rustig gebleven."

De beelden krijgen veel aandacht in internationale media, maar Konradsdottir houdt het hoofd koel. "Dit moet nu eenmaal gebeuren. Er is toch niets natuurlijkers dan je baby de borst geven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl