Maura Visser in het shirt van Oranje in 2011 ANP

De nieuwe bondscoach van de Nederlandse handbalsters, Helle Thomsen, heeft Maura Visser en Pearl van der Wissel opgenomen in de voorlopige selectie voor het EK in Zweden.

De 31-jarige Visser kwam voor het laatst voor Oranje uit tijdens het WK van 2011 in Brazilië. Ze kwam tijdens dat toernooi in conflict met toenmalig bondscoach Henk Groener en werd sindsdien niet meer geselecteerd. Groener vertrok twee weken geleden als bondscoach van Oranje, waar nu de Deense Thomsen aan het roer staat. 

"Het verleden is het verleden, daar wil ik niet meer op terugkijken", reageert Visser. "Helle Thomsen staat daar hetzelfde in als ik. We kijken allebei naar de toekomst. Het is een eer om voor Oranje te spelen, dat heb ik altijd gevonden." Visser, goed voor 122 interlands, speelt in de Bundesliga voor SG BBM Bietigheim.

Pearl van der Wissel (l) in actie tegen Spanje tijdens het WK van 2011 in Brazilië EPA

De 32-jarige Van der Wissel nam afscheid van Oranje nadat de handbalsters de Olympische Spelen van 2012 op het nippertje waren misgelopen. Zij komt uit voor het Deense Odense en staat op 215 interlands.

"Maura Visser en Pearl van der Wissel zijn van hoog niveau en horen bij de beste 28 speelsters van Nederland", stelt bondscoach Thomsen. 

De voorselectie kent verder geen verrassende namen. Op 23 november begint Nederland met de definitieve selectie aan de voorbereiding. Op 4 december spelen de handbalsters hun eerste EK-wedstrijd tegen Duitsland.

STER reclame