De politie verspreidde foto's van de terreurverdachte AFP

De Syrische terreurverdachte die zondagnacht na een klopjacht van meer dan 40 uur werd opgepakt in de Duitse stad Leipzig, heeft volgens Duitse media zelfmoord gepleegd in de gevangenis. Jaber Albakr (22) zat sinds zijn arrestatie in de cel. Hij zou zich hebben opgehangen.

De dood van Albakr is nog niet bevestigd door de Duitse autoriteiten.

Albakr had volgens de Duitse inlichtingendiensten plannen voor een aanslag op een luchthaven in Berlijn. De topman van de binnenlandse veiligheidsdienst zei vandaag dat de plannen vergevorderd waren en dat de aanslag mogelijk al deze week gepleegd had moeten worden.

Springstof

Albakr ontsnapte zaterdag in de Oost-Duitse stad Chemnitz aan de politie. Agenten vielen 's ochtends vroeg een woning binnen waar Albakr verbleef, maar de verdachte wist te ontsnappen. In de woning werd onder meer een paar honderd gram springstof gevonden.

De Syriër liep zondag tegen de lamp, nadat hij in Leipzig toevlucht had gezocht bij drie landgenoten. Die bonden hem vast en belden de politie.

Der Spiegel meldt dat Albakr sinds zijn arrestatie in hongerstaking was en vanwege het risico op zelfmoord permanent in de gaten werd gehouden. Hoe hij toch een einde aan zijn leven kon maken, is nog onduidelijk. 

STER reclame