NOS NieuwsAangepast

Politie doet aangifte tegen oud-voorzitter ondernemingsraad

Het oriënterende onderzoek naar de uitgaven van de Centrale Ondernemingsraad (COR) van de politie heeft vermoedens van fraude opgeleverd. Korpschef Erik Akerboom van de Nationale Politie doet daarom aangifte van valsheid in geschrifte, oplichting en verduistering.

Volgens het onderzoeksteam van de afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten zijn in elk geval de voormalig voorzitter van de raad, Frank Giltay, en een ondernemer die diensten leverde bij de vermoedelijke strafbare feiten betrokken.

Met die ondernemer wordt vermoedelijk een horecaondernemer in Almere bedoeld. Voorzitter Giltay zou daar tonnen aan feesten en etentjes hebben uitgegeven. Ook zijn er opvallend dure reizen gemaakt.

Het onderzoek is bijna klaar. Tegen de voormalige voorzitter loopt nog een ander intern onderzoek. In verband daarmee is hij in juni opgestapt. Ook tegen een andere politiemedewerker loopt ook een onderzoek.

De Centrale Ondernemingsraad ontstond in 2014 na de totstandkoming van de Nationale Politie.

In augustus werd bekend dat leden van de ondernemingsraad bijna twee jaar lang een dubbele onkostenvergoeding hebben ontvangen. Of dit een fout was of het gevolg van een eerder gemaakte afspraak bleef onduidelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl