Een beschadigde Samsung Galaxy Note 7
NOS NieuwsAangepast

Winstwaarschuwing bij Samsung door de 'fire phones'

De problemen met de Galaxy Note 7 raken de resultaten van Samsung Electronics. De Zuid-Koreaanse elektronicareus waarschuwt voor slechtere cijfers en een winst die twee miljard euro lager zal uitvallen.

De winst komt in het derde kwartaal op omgerekend 4,2 miljard euro, in plaats van de eerder verwachte 6,3 miljard euro, bijna een derde lager in vergelijking met vorig jaar en het voorgaande kwartaal. De mobieltjesdivisie is goed voor ruim de helft van de omzet. Samsung heeft een jaaromzet van 195 miljard euro.

Koersval

Het concern legde deze week eerst de productie en even later ook de verkoop stil van het vlaggenschip Galaxy Note 7, intussen bijgenaamd 'fire phone', nadat bleek dat de batterij spontaan in brand kon vliegen, en het probleem zich ook voordeed bij vervangende telefoons en batterijen.

Op de Zuid-Koreaanse beurs daalde het aandeel vandaag opnieuw, en schommelde rond een verlies van 1 tot 3 procent. Het aandeel heeft de voorbije dagen meer dan 10 procent verloren, waarmee 20 miljard euro aan beurswaarde in rook is opgegaan.

Op 27 oktober komt het bedrijf met de kwartaalcijfers, op de dag waarop ook een bijzondere aandeelhoudersvergadering wordt gehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl