NOS NieuwsAangepast

Plofkraak bij Albert Heijn in Stadskanaal

Een filiaal van Albert Heijn in Stadskanaal is rond 04.00 uur vannacht doelwit van een plofkraak geweest. De daders gebruikten een gasfles om een geldautomaat op te blazen. Er is geld buitgemaakt, hoeveel is niet bekend.

Via Burgernet is een oproep verspreid om naar verdachte personen uit te kijken. Een uur later werd daarvoor bedankt. Op dat moment was er nog niemand aangehouden.

Gisteren werd bekend dat in Utrecht vier mannen zijn aangehouden voor plofkraken op geldautomaten in supermarkten. De politie kwam de vier op het spoor via drie andere verdachten die vorige maand al werden opgepakt na plofkraken bij Albert Heijn-filialen in Soest en Driebergen.

In het tv-programma Opsporing Verzocht maakte de politie gisteren bekend dat het aantal plofkraken sinds mei van dit jaar sterk is toegenomen. Voor die tijd waren het er maar weinig, daarna vijftig in vijf maanden tijd. De politie vermoedt dat een groot deel het werk is van dezelfde bende. Die heeft het steeds op geldautomaten van ING in Albert Heijn-supermarkten gemunt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl