Een plofkraak bij een Albert Heijn-filiaal in Utrecht eind vorige maand
NOS NieuwsAangepast

Vier mannen opgepakt voor plofkraken Nederlandse supermarkten

De politie heeft vier mannen opgepakt die verdacht worden van betrokkenheid bij een aantal plofkraken in Nederland. De afgelopen maanden zijn meerdere geldautomaten overvallen, allemaal in supermarkten.

Volgens de politie hoorden de mannen bij een bende die professioneel te werk ging. De verdachten gebruikten ook steeds dezelfde methode. Ze braken in in de supermarkt en openden daarna de geldautomaat met een sleepkabel, een thermische lans of door middel van een gasexplosie.

De verdachten uit Utrecht en Nieuwegein die vandaag zijn opgepakt, moeten vrijdag voor de rechter komen. De politie kwam de vier op het spoor via drie andere verdachten die vorige maand al werden opgepakt na plofkraken bij Albert Heijn-filialen in Soest en Driebergen.

Bouwkeet

Die drie verdachten hadden in de buurt van een van de supermarkten een bouwkeet neergezet. Vanuit de keet hielden ze de omgeving in de gaten. Na de plofkraken verstopten ze zich in die keet onder een zeil zodat ze niet zouden worden ontdekt door de warmtecamera van de politiehelikopter. Ze werden uiteindelijk toch opgemerkt door de politie, omdat er het raam van de bouwkeet beslagen was.

De politie gaat ervan uit dat de zeven verdachten die nu vastzitten allemaal bij de dezelfde groep horen. Er wordt nog naar gezocht naar meer verdachten. Vanavond besteedt de politie aandacht aan de zaak in het tv-programma Opsporing Verzocht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl