NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 11 oktober: dit gebeurde terwijl je sliep

Goeiemorgen, we krijgen een bewolkte dag met plaatselijk wat regen. Het wordt 10 tot 13 graden.

Wat heb je gemist?

Weer dodelijke schietpartij in Amsterdam

Voor de derde keer in drie dagen tijd is er in Amsterdam iemand geliquideerd. Dat gebeurde gisteravond laat op straat bij het Academisch Medisch Centrum. De man overleed ter plekke.

De onbekende schutter ging er op de fiets vandoor. De politie kamde de buurt uit, maar kon de dader niet meer vinden. Bij de zoekactie werden onder meer een helikopter en Burgernet ingezet.

Afgelopen weekend waren er ook al twee liquidaties in Amsterdam. Volgens de politie waren die slachtoffers geen zware criminelen.

Meerdere schoten werden gelost

Helemaal geen vrachtauto's meer over Merwedebrug A27

Over de Merwedebrug bij Gorinchem mogen voorlopig helemaal geen vrachtwagens meer rijden. Er zitten haarscheurtjes in de draagbalken. Vorige week werd al besloten dat vrachtwagens van 60 ton en zwaarder niet meer over de brug op de A27 mogen, nu is dat uitgebreid naar al het vrachtverkeer.

De haarscheurtjes kwamen aan het licht bij een onderzoek naar de verbreding van de snelweg. Het is de bedoeling dat de brug binnen twee maanden wordt verstevigd.

De Merwedebrug in de A27

Balende Blind: Stekelenburg had die bal moeten hebben

Oranje weerde zich dapper tegen Frankrijk, maar moest door een fout van doelman Maarten Stekelenburg toch met 1-0 buigen. "Maarten had die bal moeten pakken", oordeelde bondscoach Danny Blind na afloop over het moment dat de wedstrijd besliste.

Blind: heel teleurstellend, hadden een punt verdiend

Verder vandaag...

De Britse prinses Kate, de hertogin van Cambridge, brengt vandaag een bezoek aan Nederland. Bijzonder, want voor het eerst maakt ze in haar eentje een buitenlandse reis. De hertogin ontmoet vandaag koning Willem-Alexander, bezoekt een Britse tentoonstelling in het Mauritshuis en gaat langs bij de Bouwkeet in Rotterdam, een openbare werkplaats voor iedereen uit de buurt.

Het is vandaag internationale Coming Out Day, een dag waarop homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders een steuntje in de rug krijgen als ze voor hun geaardheid willen uitkomen.

En in Italië is een bijeenkomst van homoseksuele politieagenten. Het is voor het eerst dat deze groep in het niet al te homovriendelijke Italië openlijk naar buiten treedt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl