Facebook lanceert zakelijke variant Workplace

Workplace werd vandaag officieel gepresenteerd in Londen AFP

Facebook heeft zijn zakelijke variant gelanceerd. Het sociale netwerk, dat Workplace heet, is bedoeld voor bedrijven. De officiële presentatie was vanmiddag in Londen.

Met Workplace kunnen gebruikers profielen van hun collega's bekijken en berichten delen. Het programma biedt ook de mogelijkheid om te chatten en om evenementen aan te maken, zoals met Facebook ook al kan. Naast een desktopversie komt er ook een mobiele app van Workplace.

Met het nieuwe programma wil Facebook de concurrentie aangaan met de zakelijke communicatiediensten Yammer van Microsoft en Chatter van Salesforce.

Betalen per werknemer

Hoeveel het voor bedrijven kost om Workplace te gebruiken is niet precies bekend, maar ze zullen in elk geval per werknemer moeten betalen. Volgens het Amerikaanse persbureau Bloomberg moeten bedrijven 3 dollar per werknemer betalen voor de eerste duizend gebruikers, 2 dollar voor de volgende negenduizend en vanaf tienduizend gebruikers zou het 1 dollar per werknemer gaan kosten.

De afgelopen twintig maanden hebben zo'n duizend bedrijven meegedaan aan een gratis proefperiode. Volgens de techwebsite Techcrunch gaan in elk geval Royal Bank of Scotland, Danone en Starbucks gebruikmaken van de betaalde versie van Workplace. Die bedrijven zouden elk tienduizenden werknemers hebben aangemeld.

STER Reclame