Paul Pogba en Les Bleus, het is een haat-liefdeverhouding
NOS VoetbalAangepast

Pogba en Les Bleus, een haat-liefdeverhouding

Het is nog maar de vraag of het Nederlands elftal vanavond vanaf de aftrap te maken krijgt met Paul Pogba. In Frankrijk is de kritiek op de middenvelder opnieuw aangewakkerd na zijn matige optreden van vrijdag tegen Bulgarije (4-1).

"Hij kan veel beter en dat weet hij zelf ook", zei bondscoach Didier Deschamps. Ook de Franse media verketterden de speler van Manchester United. Pogba kreeg van sportkrant L'Équipe de slechtste waardering van alle Fransen: een 4.

Pogba zou bovendien door Deschamps zijn aangesproken op zijn onprofessionele gedrag. De middenvelder verscheen vorige week naar verluidt te laat op de training in het Stade de France.

De 23-jarige international heeft het niet makkelijk. Ook zijn start bij Manchester United, dat hem afgelopen zomer voor 105 miljoen euro overnam van Juventus, was niet bemoedigend. Aanvaller Antoine Griezmann ziet de problemen van zijn teamgenoot. Hij nam het afgelopen vrijdag op voor zijn teamgenoot. "Paul heeft steun nodig. Hij doet zijn best en werkt hard."

De huidige situatie met Pogba doet denken aan de moeizame start van Frankrijk op het EK voetbal in juni. Pogba was toen - samen met Griezmann - ook het mikpunt van kritiek en zat bij het beginsignaal van het groepsduel met Albanië zelfs op de bank.

Wellicht dat Deschamps maandag dezelfde maatregel neemt en start Pogba niet in de voor Frankrijk op papier zwaarste uitwedstrijd van de WK-kwalificatiecampagne.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl