Reuters

Goedemorgen, in sommige delen van het land is het mistig. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor de provincies Zuid-Holland, Utrecht, Overijssel en Drenthe. In de loop van de ochtend lost de mist op, waarna zon en wolkenvelden elkaar afwisselen. Vooral in de kustprovincies valt een bui. Het wordt zo'n 13 graden.

Trump vs Clinton

In St. Louis is het tweede debat geweest tussen de presidentskandidaten Trump en Clinton. De debatleiders brachten meteen de controversiële geluidsopnamen ter sprake. Trump zei dat hij zijn excuses voor zijn uitspraken over vrouwen heeft aangeboden en herhaalde dat het "kleedkamerpraat" was. De Republikein viel Clinton aan op de meer dan 30.000 e-mails die ze zou hebben gewist. Trump zei dat Clinton in de gevangenis hoort. Verder spraken ze onder meer over de rol van Rusland in Syrië.

Trump over de tape: kleedkamerpraat maar IS doet veel ergere dingen

Duitse politie pakt Syrische terreurverdachte

De Duitse politie heeft de Syrische terreurverdachte opgepakt naar wie al dagen werd gezocht. De man werd gisteravond aangehouden in Leipzig. Volgens de Duitse politie wilde de man een bomaanslag plegen op een Duits vliegveld. Er waren daarom ook extra politiecontroles bij treinstations en een luchthaven in Berlijn.

Gastarbeider Qatar en FNV dagen FIFA voor de rechter

De FNV daagt samen met een arbeider uit Bangladesh de FIFA voor de rechter. De wereldvoetbalbond krijgt drie weken om bij Qatar af te dwingen dat de arbeidsomstandigheden in en rond de stadions verbeteren. De stadions worden gebouwd voor het WK van 2022. Als de FIFA geen actie onderneemt, gaat de zaak naar een rechtbank in Zürich. Daar staat het kantoor van de wereldvoetbalbond. Voor zover bekend is het de eerste rechtszaak tegen de FIFA vanwege de situatie in Qatar. Er werken meer dan een miljoen buitenlanders onder een systeem waarbij ze nauwelijks rechten hebben. Amnesty International zegt dat sprake is van uitbuiting.

​Weer verkeerschaos na Bieber-concert Gelredome 

Rond stadion Gelredome was na afloop van het tweede concert van Justin Bieber opnieuw een verkeerschaos. Ouders die hun kinderen ophaalden in Arnhem parkeerden in de berm en het verkeer stond muurvast. Zaterdagavond gebeurde precies hetzelfde, ook toen losten de files pas na middernacht op. Sommige ouders stonden volgens de VID een uur vast op de wegen en de parkeerplaats bij Gelredome. Het was het laatste concert van de Canadese superster in Nederland van deze tour.

Verder vandaag

Het is deze week Donorweek. Minister Schippers roept de bijna 9 miljoen mensen die zich nog niet geregistreerd hebben op dit deze week te doen. "Als je zelf een orgaan wil ontvangen als dat nodig is om te blijven leven, dan is de keuze niet zo vrijblijvend", zei ze.

Vanmiddag praten de Vereniging Sport en Gemeenten, de KNVB, het ministerie van VWS en het RIVM in Zeist over de omstreden granulaatkorrels op kunstgrasvelden. 

Het Nederlands elftal neemt het vanavond in de Amsterdam Arena op tegen Frankrijk. Zeker is dat Wesley Sneijder niet meedoet in het WK-kwalificatieduel. 

Fijne dag!

STER reclame