BMX'er Smulders wint wereldbeker met glans

Laura Smulders in actie Getty Images

Laura Smulders heeft de wereldbeker BMX supercross in de wacht gesleept. De 22-jarige Horssense gaf haar eindzege extra glans door de laatste wedstrijd in het Amerikaanse Sarasota te winnen. 

Smulders had de laatste twee wereldbekerwedstrijden ook al in winst omgezet en koesterde daardoor een flinke voorsprong in het klassement. Met het bereiken van de finale was ze al zeker van de titel.

De winnares van olympisch brons in 2012 weigerde echter op haar lauweren te rusten en won de slotrace met overmacht. De nummer twee moest bijna een seconde toegeven op de winnares.

Smulders is de eerste Nederlandse winnaar van het wereldbekerklassement, dat sinds 2010 op het programma staat. In 2013 en 2014 was ze als derde geëindigd. Bij de mannen pakten Jelle van Gorkum en Niek Kimmann al eens zilver.

Geen rol

Dit jaar speelden de Nederlandse BMX-mannen geen rol van betekenis. Dave van der Burg was met de negende plaats de beste Nederlander in het eindklassement. De Amerikaan Corben Sharrah won in Sarasota de slotrace en ging met de wereldbeker aan de haal.

STER Reclame