NOS NieuwsAangepast

Obama hekelt opnieuw retoriek Trump

In de aanloop naar het debat tussen Hillary Clinton en Donald Trump heeft president Obama nog eens hard naar die laatste uitgehaald. Hij stoort zich aan diens retoriek.

"Gaan we echt riskeren dat Donald Trump de macht krijgt om alle progressie die we hebben geboekt terug te draaien?", zei Obama, om daarna in een tirade uit te barsten.

Volgens Obama geeft Trump weinig om fundamentele waarden. Hij zei dat de Republikeinse presidentskandidaat uit onzekerheid andere mensen kleineert om zichzelf groter te doen lijken. Obama doelde onder meer op de uitspraken van Trump over vrouwen en immigranten.

De president sprak op een campagnebijeenkomst voor een kandidaat-senator van zijn Democratische partij.

Howard Stern

CNN onthulde kort voor aanvang van het debat opnamen uit 2006 waarin Trump zich laatdunkend uitlaat over vrouwen. Dat gebeurde in het radioprogramma van shockjock Howard Stern.

Zo zei Trump dat hij er geen probleem mee zou hebben om het bed te delen met een vrouw van 24 en dat het hem ook niks kan schelen of een vrouw van seks geniet. Daarnaast zei hij met meerdere vrouwen tegelijkertijd het bed te hebben gedeeld.

Ook had hij het met Stern over de borsten van zijn dochter Ivanka. Die waren volgens hem "altijd al goed gevuld".

Trump kwam afgelopen weekend zwaar onder vuur te liggen na de publicatie van een video uit 2005 waarin hij zich neerbuigend over vrouwen uitlaat. Hij zei onder meer dat je als ster vrouwen in het kruis kunt grijpen (Grab them by the pussy).

Billy Bush

De man in die video waar Trump de opmerkingen tegen maakt, is presentator Billy Bush van Access Hollywood, die tegenwoordig voor NBC de Today-show presenteert. Kort voor het debat van vannacht werd bekend dat NBC hem voor onbepaalde tijd heeft geschorst.

"Er is simpelweg geen excuus voor Billy's gedrag en taalgebruik in die video", liet producer Noah Oppenheim weten in een korte verklaring.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl